web hosting pakket webhosting webhosting domeinnaamregistratie MB Kantoor administratie belastingadvies koper hspcomplete server Plesk webhosting Direct hosting BIZ Europe dedicated hosting Akvoturo Restaurant Plasmeijer website registratie Plesk server EMS Nederland Directhosting Het Nieuwe Adverteren wevhosting UGA Media webhosting server webhosting bestellen ams-ix webhosting pakket snelle domeinnaamregistratie webhostign onbeperkt datatraffic snelle domeinnaam registratie domeinnaam webhostingpakket website hosten Rijschool Alliantie in Amstelveen redundancy Eutech Instruments Europe BV Oosterkerk Zwolle domeinnaamregistratie Zeilmakerij Zeeland hostingpakket webhosting aanbieder domeinnaam bestellen dedicated private servers Virtual Dedicated Server Directhosting webhosting gratis domeinnaam Direkthosting Dedicated Private Server Direkt hosting plesk dps goud webhosting provider webhostingprovider webhostingaanbieder domeinnaam webhosting pakket KAGER autobedrijf titanium website hosting hosting pakket Fotografie Jan Wilms webhostingbedrijf Dedicated server brons virtuozzo server webhostingpakket gratis domeinnaamregistratie registratie domeinnaam website domeinnaam gratis webhosting zilver webhosting domeinnaam webhostingbedrijven platina eigen webserver
zondag 21 april 2024 - 09:15
  .MOBI extensie | Webhosting en domeinnaamregistratie | Directhosting - Hosting Solutions
 
Het idee voor een domein speciaal voor mobiel internet ontstond in 2000 bij GSM-producent Nokia. Bij het Finse bedrijf zag men al vrij snel dat de ontwikkeling van mobiel internet werd gehinderd doordat websites met mobiele content onvindbaar waren.
Drie jaar later kwamen Microsoft en Vodafone tot dezelfde conclusie en sloten de twee bedrijven zich aan bij het initiatief. Inmiddels wordt dotMobi ondersteund door een groot aantal belangrijke wereldspelers op gebied van telefonie en internet.

.mobi is dus een nieuw top-level-domein. Het hoofddoel van deze TLD is om websites voor mobiele telefoons beter te kunnen onderscheiden, omdat mobiele telefoons vaak niet goed om kunnen gaan met 'normale' websites (die veel dynamische en grafische elementen bevatten, die onpraktisch zijn bij gebruik op een GSM).

De komst van een TLD voor mobiel internet is dus niet verwonderlijk. De doelgroep is immers enorm. Uit onderzoek van de universiteit van Cambridge blijkt dat er wereldwijd meer mobieltjes zijn dan televisietoestellen en computers bij elkaar. Meer dan de helft van deze GSM’s zijn een jaar oud en ondersteunen mobiel internet.

De uitgifte van de dotMobi-extensie wordt verzorgd door de initiatiefnemers, verenigd in het mTLD. De registratie van het domein verloopt, net als bij het EU-domein, door middel van een sunrise-periode, gevolgd door de landrush-periode. Vanaf 12 juni tot 21 augustus 2006 kunnen houders van merkrechten hun domeinnaam vervroegd registreren. Vanaf 28 augustus is het voor iedereen mogelijk om een dotMobi-domein te claimen.

Mobiel internet staat nu nog in de kinderschoenen. De vraag daarom naar de .mobi-extensie relatief laag. Maar als de kosten van mobiel surfen omlaag gaan en de snelheid van mobiel internet omhoog, zal dotMobi een veel belangrijkere rol gaan spelen dan het nu doet. Op dat moment wordt het voor elk bedrijf interessant om een dotMobi-domein aan te schaffen. Dan wilt u niet dat de door u gewenste domeinnaam al bezet is. Ook bij dotMobi geldt namelijk het “first-come-first-served-principe”. De partij die het eerst een aanvraag indient voor een vrij domein krijgt dit domein toegewezen.


 
 
Gratis een iRiver MP3 speler bij een webhostingpakket!


Winkelwaarde 99,- Euro

Lees hier de specificaties en voorwaarden.

 
 

Uw .be domeinnaam voor 7,95 per jaar!
 
 
Directhosting is een onderdeel van Internet Service Europe Ltd.     /     Onder voorbehoud van alle rechten     /     Copyright 1999 - 2024