web hosting pakket webhosting webhosting domeinnaamregistratie MB Kantoor administratie belastingadvies koper hspcomplete server Plesk webhosting Direct hosting BIZ Europe dedicated hosting Akvoturo Restaurant Plasmeijer website registratie Plesk server EMS Nederland Directhosting Het Nieuwe Adverteren wevhosting UGA Media webhosting server webhosting bestellen ams-ix webhosting pakket snelle domeinnaamregistratie webhostign onbeperkt datatraffic snelle domeinnaam registratie domeinnaam webhostingpakket website hosten Rijschool Alliantie in Amstelveen redundancy Eutech Instruments Europe BV Oosterkerk Zwolle domeinnaamregistratie Zeilmakerij Zeeland hostingpakket webhosting aanbieder domeinnaam bestellen dedicated private servers Virtual Dedicated Server Directhosting webhosting gratis domeinnaam Direkthosting Dedicated Private Server Direkt hosting plesk dps goud webhosting provider webhostingprovider webhostingaanbieder domeinnaam webhosting pakket KAGER autobedrijf titanium website hosting hosting pakket Fotografie Jan Wilms webhostingbedrijf Dedicated server brons virtuozzo server webhostingpakket gratis domeinnaamregistratie registratie domeinnaam website domeinnaam gratis webhosting zilver webhosting domeinnaam webhostingbedrijven platina eigen webserver
zondag 16 juni 2024 - 21:38
  .NL extensie | Webhosting en domeinnaamregistratie | Directhosting - Hosting Solutions
 
Algemene informatie
In 1986 werd de uitgifte van .nl-domeinen als een van de eerste TLD's overgedragen aan een buitenlandse instantie, het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).

Op 25 april 1986 werd het .nl-domein overgedragen aan Piet Beertema van het CWI. Dat was ook de eerste landdomeinnaam in de wereld.

Sinds 31 januari 1996 worden .nl-domeinnamen uitgegeven door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (kortweg: SIDN). Vanaf 1 april 1996 moeten deelnemers de SIDN betalen voor een domeinregistratie, tot die tijd was domeinregistratie gratis. Deelnemers betalen de SIDN voor het onderhouden van de domeinen op basis van kostendekking en de deelnemers concurreren onderling.

Sinds 2003 kunnen ook particulieren een .nl-domeinnaam registreren. Als voorloper hiervan werden in 2000 persoonsdomeinnamen geïntroduceerd (zoals jansen.123.nl), maar deze zijn eigenlijk nooit echt populair geworden. In afwachting van het Domeinnaamdebat is de registratie van dit soort domeinnamen tijdelijk opgeschort. Wellicht worden ze in de toekomst afgeschaft.

De kosten voor een .nl-domeinen variëren, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de 10 en 15 euro. Soms vraagt een bedrijf ook éénmalige setup- of registratiekosten. Uiteraard hangen de kosten van een domeinnaam vaak ook af van bijkomende services, zoals e-mail of webhosting. Registrars betalen op dit moment 50 eurocent per domeinnaamregistratie. Daar komen dan nog abonnementskosten per kwartaal voor zowel de domeinen als lidmaatschapskosten van de SIDN bovenop en verder heeft een bedrijf dat domeinnamen registreert ook te maken met kosten voor DNS-servers.

Tegenwoordig zijn er meer dan 2 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd, waarmee het een van de populairste land-domeinnamen ter wereld is.

De meeste registraties van domeinnamen, zeventig procent, zijn voor zakelijk gebruik. De IT- en reclamebranche zijn de sectoren met de meeste domeinnamen. Uit onderzoek van de SIDN blijkt verder dat aan 62 procent van de .nl-domeinnamen een website is gekoppeld.


Technische eisen en beperkingen
Om een .nl-domeinnaam te kunnen registeren moeten de volgende eisen en beperkingen in acht worden genomen:

  • een .nl-domeinnaam mag alleen letters, cijfers, en het minteken bevatten
  • een minteken mag alleen tussen twee letters en/of cijfers staan
  • er moet tenminste één letter in de naam staan
  • een .nl-domeinnaam dient tenminste 2 tekens lang te zijn
  • een .nl-domeinnaam mag maximaal 63 tekens bevatten

 
 
Gratis een iRiver MP3 speler bij een webhostingpakket!


Winkelwaarde 99,- Euro

Lees hier de specificaties en voorwaarden.

 
 

Uw .co.uk domeinnaam voor 7,48 per jaar!
 
 
Directhosting is een onderdeel van Internet Service Europe Ltd.     /     Onder voorbehoud van alle rechten     /     Copyright 1999 - 2024